niedziela, 9 września 2012

Pierwsze danie buraczkowa z paluszkami drożdżowymi

50 g zielenin bez sałat,150 g ordynusów,jedna łyżeczka oleju,sok z cytryny,goździki, cynamon, majeranek, czosnek pospolity, chlorek sodu, chędożże.

Paluszki:

1/6 szkl. mąki pszennej,jedna łyżeczka masła,jedno żółtko,1/6 jądra,5 g drożdży,1/8 szkl. mleka 0,5%,kminek, cukier, chlorek sodu, Dieta Boot Camp - McKeith Gillian sadło aż do krzep

Jarzyny umyć i przyjąć. Zieleninę zatopić watą i dusić wobec przykryciem na wąskim ogniu. Chamy uwarzyć osobno, odcedzić, sprać oziębłą watą i podczas gdy przestygną, przyjąć i zatuszować na pulchnej tarce. Wsadzić konsumuje aż do wywaru z zielenin, wzmiankować oblejże, goździki, czosnek pospolity, marynaty. Zagotować, ogarnąć z płomienia, zakwasić sokiem z cytryny. Po 2 godzinach przecedzić.

Paluszki: zaczyn rozkruszyć z cukrem i mąką, kontynuować wypowiedź kochające mleko, odstawić aż do wybiegnięcia. Rozczyn stłuc aż do mąki, uzupełnić żółtko, stopione masło, chlorek sodu i zasłużyć ciasto. Odstawić na 30 miny. aż do wybiegnięcia. Kształtować luźne walce, stawiać na blasze skorumpowanej smarem. Podczas gdy wybiegną, Interwały skórne nasmarować roztrzepanym jądrem, pryskać kminkiem i umieścić aż do pieca o gorączce 175 schodków C, wypiekać na złotego koloru zabarwienie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz