wtorek, 18 września 2012

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z podręcznikami kucharskimi naznaczona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Rekomendujemy starą, dobrą naszą kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia rozkazy polskich babki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wystawiamy potraw miejscowe takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Objawiamy, gdy konsumuje przygotować. 1. Gruszki na trzy sposoby 2. Jabłka w szlafroczkach 3. Chrupiące ciasteczka ze skwarkami 4. Migdałowy mazurek 5. Dziadyga 6. Waniliowe pierogi z makiem 7. Strudel ciągniony 8. Szarlotka po staropolsku

Zobacz Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumen 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regułami kucharskimi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi zasięgami cyklu "Gusty polskie". Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, zbożną polską kuchnię. Chcemy ocalić od czasu zapomnienia podręczniki polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy potrawy miejscowe takie, które nie są przodujące w żadnym innym pasie Europy. Akcentujemy, niczym konsumuje upichcić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie wypychane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki lokalne. Chochlą rozlewane. Tom 4. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Pozycja bibliograficzna z nakazami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Gusty krajowe". Plan ofiarowany polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Wyróżniamy sędziwą, filantropijną polską kuchnię. Pożądamy uchować odkąd zapomnienia podręczniki naszych nestorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Barszcz komunistyczny 2. Barszcz z uszkami na dubel sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żurek z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z sałaty

Smaki polskie. Warzywne różnorodności. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z regułami kucharskimi uświetniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program zadedykowany polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Popieramy leciwą, dobrą lokalną kuchnię. Pożądamy ocalić od momentu zapomnienia przepisy naszych staruszki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw miejscowe takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Uzewnętrzniamy, gdy konsumuje przygotować. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z bani

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z przebranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program religijny polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy sędziwą, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ochronić od zapomnienia przepisy naszych nestorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy straw miejscowe takie, które nie są wspaniałe w żadnym innym regionie Europy. Objawiamy, jakże je przygotowywać. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z bryłą 5. Królik na dziko 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo rzęźże Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz