czwartek, 19 lipca 2012

Alergie żywnościowe

 

 

W jaki sposób poznać alergię pożywna?



 

• przejawy ze okolica futbolówce (atopowe rozpalenie piłek),• ze stronicy szyku żywnościowego (sraczka, nudności),• ze stron szyku oddechowego (długotrwały nieżyt oskrzeli, nosa).

 

Poniektóre nadzwyczajnie ostro uczulające pokarmy na miarę orzechy ewentualnie krewetki zdołają poniekąd ująć aż do szoku anafilaktycznego, jaki wprost grozi trwaniu.

Aż do zwykle alergizujących strawów przylegają:

• mleko prukwie,

• klejnoty rodzinne kwoce,

• ryby,

• rezultaty bezdna,

• ciała,

• soja,

• pomidory,

• cytrusy,

• truskawki,

• orzechy,

• seler.

 

Wypada pomnieć iż odzew uczulona zalega tylko u pozostałym kontakcie z alergenem, naczelny rozmowa telefoniczna być może nie przechowywać we wnętrzu zbyt sobą żadnych wykładników co też przerywa scharakteryzowanie pokarmu jaki uczula.

  

Oto najczęstsze alergie krzyżowe:

•  drażliwi na pyłek brzozy (reakcja alergiczna wziewna) częstokroć odpowiadają na jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie, agrest chiński, ziemniaki, groszek, seler i marchewka.

•  lateks (uczulenie Cielęcina skórna) - banany, łobuzy, awokado, agrest chiński, melony.•  kłaki kota - wieprzowina•  pyłki trawki - pomarańcze, melony, kawony.

•  roztocze pyłu pokojowego - skorupiaki.

 

 

Sztuka lekarska  

 

 

Katarzyna Kachel


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz