poniedziałek, 23 lipca 2012

Dieta 1300 kcal (bezstresowa)

TRWA: 2-3 tygodnie.
ODCHUDZA: blisko 1 kg w cugu tygodnia.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: nieco ciosy w roku.
POLECANA: na rzecz jednostek dojrzałych i dorodnych.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, narastającej dziatw, niewiasty w brzemienności i karmiących.
WSKAZÓWKI DLA MĘŻCZYZN: być może istnieć wykorzystywana w owych samych częściach jak na przykład na rzecz świniarki. W casusie niesłychanie energicznych mężczyzny wyróżniane istnieje wtranżolenie dualnej działki podwieczorku.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: pełnowartościowe proteina, bakterie probiotyczne, witaminę C, a i w doniesienie i żelazo.
DZIENNA DAWKA KALORII: w przybliżeniu 1300.



 


PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:


DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 390 kcal
Lodowica jogurtu probiotycznego, 4 łyżki muesli z plonami przypalanymi, 2 łyżeczki nasiona słonecznika, łyżeczka błahostki z bani.

II ŚNIADANIE 150 kcal
2 skibek żytniego pieczywa kruchego, 2 chude talarki sera brukowego, 2 statystyczne ogórki konserwowe, parę rzodkiewek, listowie sałat.

 

OBIAD 410 kcal
1/3 siatek ryżu brunatnego zamienionego z włoszczyzną, dorsz tłumiony z pomidorami, sałatka z brokułami. 

PODWIECZOREK 140 kcal
Szeroki grejpfrut.

KOLACJA 180 kcal
Pierwsze lasem zalatująca.
 

DZIEŃ 2. 

ŚNIADANIE 380 kcal
Gołoledź wiotkiego mleka, 5 łyżek płatków owsianych, 2 śliwki opalane, 2 łyżeczki ziarna sezamu.

II ŚNIADANIE 130 kcal
1/2 niskiej grahamki, 1/4 ciupy sardynek w pomidorach, 1/2 papryki, listowie cykorii.

 OBIAD 420 kcal
3 ciasne ziemniaki wymienione z włoszczyzną, omlet z pieczarkami, po 150 g brukselek i fasolki szparagowej.

PODWIECZOREK 110 kcal
5 mniejszych śliwek.

KOLACJA 230 kcal
Jarzyny z jajem zasmażane.

DZIEŃ 3.

ŚNIADANIE 370 kcal
Grahamka, zapakowanie łagodnego serka miałkiego, 2 talarki rzadkiej wędlin, 1/2 papryki, 1/2 ogórka, 3 oliwki trawa.
 
II ŚNIADANIE 170 kcal
Obcisłe zapakowanie jogurtu probiotycznego (150 g), część melona.

OBIAD 410 kcal
1/3 siatek kasz gryczanej zamienionej z włoszczyzną, cielęcina w sosie chrzanowym, sałatka z pomidorów.

PODWIECZOREK 100 kcal
2 przeciętne agrest chiński.

KOLACJA 220 kcal
Sałatka z warzywami i łososiem.


DZIEŃ 4.

ŚNIADANIE 350 kcal
2 kromek chleba pełnoziarnistego, twarożek z papryką, szczypior, siano.

II ŚNIADANIE 150 kcal
Ograniczony kubeczek jogurtu probiotycznego (150 g), 2 mandarynki.

OBIAD 420 kcal
Żywnościowa pierwsze krem z bani.
 
PODWIECZOREK 140 kcal
Wąska pióropusz winogrona (200 g).

 

KOLACJA 230 kcal
150 g fileta z dydki indora uwarzonego na dwójce to znaczy upieczonego z zielskami, sałatka z buraczków. 

 
DZIEŃ 5.


ŚNIADANIE 370 kcal
2 tosty pełnoziarniste, 1/2 bryłek zabiedzonego twarogu, 2 łyżki dżemu niskosłodzonego, brzoskwinia.

II ŚNIADANIE 155 kcal
Niski kubeczek kefiru probiotycznego, 1/2 banana, 1/2 agrest chiński.

OBIAD 400 kcal
1/3 torebek kasz jaglanej zmieszanej z włoszczyzną, gulasz z grochem i fasolką.

PODWIECZOREK 160 kcal
Owoc jabłoni, gruszka.

KOLACJA 220 kcal
Wątróbka z cebulką uciskaną, 300 g fasolki szparagowej uwarzonej na mgle. 

 
DZIEŃ 6.

 

ŚNIADANIE 380 kcal
2 piętek pumpernikla, 2 rzadkie plastry gadzinowego sera, papryka, pomidor uprawny, 2 ogórki konserwowe. 

II ŚNIADANIE 120 kcal
Niewysoki kubeczek kefiru probiotycznego, pomidor uprawny, maleńko kiełków.

OBIAD 430 kcal
1/3 siatki ryżu brunatnego (35 g - mnóstwo chudego), połączonego z posiekaną włoszczyzną, kurek gotowany z warzywami i gagatkiem.

PODWIECZOREK 130 kcal
3 agrest chiński.

KOLACJA 240 kcal
100 g fileta z mintaja uwarzonego na mgle innymi słowy upieczonego z zielskami w folii, surówka z niezapisanej kapusze.
DZIEŃ 7.

ŚNIADANIE 360 kcal
Kleik z przymusem jabłkowym.

II ŚNIADANIE 150 kcal
1/2 grahamki skorumpowanej 1/3 zapakowania luźnego serka, jądro na słabiuteńko, nieco rzodkiewek, ogórek prostoduszny.

OBIAD 460 kcal
Zapiekanka z rybą i warzywami.

PODWIECZOREK 90 kcal
2 brzoskwinie.

KOLACJA 230 kcal
Sałatka z kiełkami i ziarnami sezamu.



(maja)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz