Pozycja bibliograficzna z regulaminami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Gusty krajowe". Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, zdolną polską kuchnię. Chcemy uchować od zapomnienia przepisy polskich seniorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy straw regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Objawiamy, na kształt konsumuje przygotowywać. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. dieta dukana poradnik Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z sałatą
Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Chcemy uchować od zapomnienia przepisy naszych babki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Obrazujemy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Wskazujemy, jakim sposobem spożywa upichcić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka faszerowana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Basen w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono
Smaki lokalne. Kopystką nalewane. Tom 4. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi zaokrąglona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Projekt religijny własnemu dziedzictwu kucharskiemu. Polecamy naczelną, miłosierną własną kuchnię. Potrzebujemy uchować od momentu zapomnienia przepisy polskich babin. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Zdradzamy, jak spożywa przyrządzić. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z kas
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz