sobota, 3 listopada 2012

Dieta 1600 kcal (stabilizacyjna)

Dieta, jaką planujemy istnieje wyśmienita podobnie jak na zimę, bowiem  opiewa proteina, witaminy z rad B i niezaspokojone kwasy tłuste, jakie popierają organizm immunologiczny.

 



TRWA: 7 aż do 21 dni.
ODCHUDZA: aż do 0,5 kg dzięki 10 dni.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: co miech.
POLECANA: każdym krzepkim, dojrzałym postaciom, jakie ustają dietę ubogokaloryczną np. 1000, 1200 to znaczy 1400 kcal.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, niewiasty brzemiennych i karmiących.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: witaminy z drużyn B, proteina, niezaspokojone kwasy tłuste, błonnik.
DZIENNA DAWKA KALORII: 1600.

 

 

JADŁOSPIS:


DZIEŃ 1.


ŚNIADANIE 320 kcal
Kluski z ryby, 2 skibki pieczywa razowego, ogórek kwaszony, kawusia zbożowa bez cukru z mlekiem 0,5%.

II ŚNIADANIE 170 kcal
Skibka chleba razowego, 4 łyżeczki serka miałkiego light, 1/3 ciasnej papryki koralowej.
OBIAD 395 kcal
Jatki wołowe gaszone (125 g), ćwikła (200 g), surówka z sałat pekińskiej z oliwą (150 g), ślizgawica soku wieloowocowego niskosłodzonego.

PODWIECZOREK 255 kcal
Owoc jabłoni wypiekane z 1 łyżeczką miodu, gołoledź maślanki spożywczej 0,5%.

KOLACJA 320 kcal
Ryż z jabłkami, kompot z truskawek bez cukru. 

 
DZIEŃ 2. 

ŚNIADANIE 355 kcal
2 kromek pieczywa pełnoziarnistego przekupione margaryną niskokaloryczną (1 łyżeczka) z serem twarogowym kościstym (70 g), ciasny pomidor uprawny, pół papryki czerowonej, ślizgawica herbat łatwowiernej bez cukru. 
 
II ŚNIADANIE 255 kcal
Cocktail z rezultatów gorących (1/2 banana, agrest chiński, mandarynka, kubeczek kefiru).

OBIAD 420 kcal
Mintaj wypiekany w zielskach (100 g), brokuły pichcone na Dieta dobrych kalorii - Lipetz Philip pary (150 g), ziemniaki (150 g) pitraszone na dwójce, ślizgawica soku porzeczkowego.

PODWIECZOREK 185 kcal
Budyń na mleku 0,5% z łyżeczką cukru (200 ml) z sokiem malinowym (1 łyżeczka).

KOLACJA 365 kcal
Grahamka, wędzonka wołowa pitraszona (4 talarki), pomidor uprawny, parę rzodkiewek, 4 oliwki maryśka, lodowica herbat łatwowiernej bez cukru.


DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE 325 kcal
2 piętki chleba pumpernikla z pastą z sera twarogowego (70 g) i połówki brzoskwini z turm, ślizgawica kawuś zbożowej bez cukru z mlekiem 0,5% (100 ml).

II ŚNIADANIE 160 kcal
Jogurt przyrodzony (150 g), 2 piętek pieczywa łamliwego.

OBIAD 550 kcal
Omlet biszkoptowy ze szpinakiem, surówka z kapuście zakwaszanej (100 g), ślizgawica soku porzeczkowego.

PODWIECZOREK 190 kcal
Galaretka owocowa z urwisem (1 płat z ciupy, 150 g).

KOLACJA 305 kcal
Serek twarogowy sypki (200 g), 3 pajd Błonnik na sposób pędzel pieczywa kruchego, 1/2 ogórka; gołoledź herbat komuszej bez cukru. 

 
DZIEŃ 4.

ŚNIADANIE 330 kcal
Waniliowa owsianka (250 ml), plasterek pieczywa wieloziarnistego z dżemem niskosłodzonym (1 łyżka).

II ŚNIADANIE 280 kcal
Półmisek wytworów, pustosłowie mineralna.

OBIAD 420 kcal
Pitraszony filet z kurka (70 g), Miska warzyw pitraszonych (100 g zawiesiny mrożonej), krupy gryczana (4 łyżki uwarzonej), ślizgawica wodzie mineralnej.

PODWIECZOREK 195 kcal
Sałatka wielowarzywna, wyrób piekarski chrupiące, kit mineralna.

KOLACJA 325 kcal
Sałatka z tuńczyka, 2 skibek pieczywa ze słonecznikiem, herba łatwowierna bez cukru.
 

DZIEŃ 5.  

ŚNIADANIE 350 kcal
Muesli z jabłkiem, gołoledź kaw zbożowej bez cukru z mlekiem 0,5% (100 ml).

II ŚNIADANIE 205 kcal
Surówka z marchwi, głodne kawałki mineralnej.

OBIAD 470 kcal
Papryka wbijana ciałem drobiowym i ryżem (250 g), gołoledź soku grejpfrutowego.

PODWIECZOREK 235 kcal
3 wafle ryżowe, 3 mandarynki, gołoledź herbat owocowej bez cukru.

KOLACJA 275 kcal
Jajo na matowo, surówka z pomidora, papryki i ogórka, piętka chleba razowego z łyżeczką margaryny niskokalorycznej, herba prostoduszna bez cukru.

 
(maja)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz