piątek, 16 listopada 2012

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi aspektami cyklu "Smaki polskie". Audycja poświęcony własnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy naczelną, dobrą lokalną kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia podręczniki naszych staruszek. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wyrażamy, jak je przyrządzić. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe delicje. Wolumen 5. Książka z regulaminami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Gusty własne". Plan zadedykowany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy leciwą, smaczną krajową kuchnię. Chcemy oszczędzić od zapomnienia regulaminy polskich seniorek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Obrazujemy potrawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Demonstrujemy, jak je wysmażyć. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka wypychana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indor wypychany 6. Kacze udo trefne 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Gusty polskie. Chochlą rozlewane. Tom 4. Książka z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kulinarnymi inkrustowana o DVD Franka Stein Szalony naukowiec Przepis na potwora - Benton Jim z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Zalecamy leciwą, porządną naszą kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy potrawy miejscowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, gdy je przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica wskazywana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Smaki polskie. Warzywne różności. Tom 1. Lektura z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z imperatywami kucharskimi dopowiedziana o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki własne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, charytatywną naszą kuchnię. Pragniemy ocalić odkąd zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Naświetlamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wykazujemy, jak je przyrządzać. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki niskie i wysokie 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z pierników 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki poszerzane i wypychane 10. Pierwsze i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz