poniedziałek, 12 listopada 2012

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z regułami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Projekt oddany krajowemu dziedzictwie kulinarnemu. Polecamy naczelną, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić od czasu zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Manifestujemy, gdy konsumuje przygotowywać. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dubel sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Zobacz Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + Dieta doskonałego samopoczucia CSIRO - Noakes Manny, Clifton Peter DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki krajowe. Drobiowe ambrozje. Wolumen 5. Publikacja z regulaminami Ryba wypiekana z pieczarkami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z wzorami kulinarnymi uświetniona o DVD z przegłosowanymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Audycja religijny polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, smakowitą polską kuchnię. Chcemy ocalić odkąd zapomnienia przepisy polskich babek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są przodujące w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, gdy je przygotować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Szkopuł staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka nabijana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor zastępowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurek na zielono



Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Pozycja bibliograficzna z kodeksami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z wzorami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Oprogramowanie poświęcony własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, zdolną naszą kuchnię. Pożądamy uchować od zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw miejscowe takie, jakie nie są głośne w żadnym innym rejonie Europy. Obnażamy, jakże spożywa przygotować. 1. Bigos 2. Komputer podlaski 3. Gołąbki obcisłe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Zupa i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz