wtorek, 30 października 2012

Dieta z tworami jagodowymi

TRWA: 5 dni, niemniej jednak silna traktować poprzez 2-3 tygodnie.
ODCHUDZA: aż do 1 kg w przewiewu 5 dni.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: nieco bicie aż do roku, najodpowiedniej latkiem, gdy odpowiedzialne są ożywcze plony.
POLECANA: na rzecz postaci z korpulencją i otyłością.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, wzrastającej dziatwy, białogłowy w brzemienności i karmiących.
WSKAZÓWKI DLA MĘŻCZYZN: żeby miara kalorii egzystowała wystarczjąca na rzecz mężczyzny wypada dwojako podwyższyć wymiar działki na II śniadania i podwieczorki.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: witaminy A, C i E, kwas elagowy, antocyjany, bromelinę, arbutynę, błonnik pożywny.
DZIENNA DAWKA KALORII: coś koło tego 1000.


Wyniki jagodowe są sojusznikami zdrowia i odchudznaia. Mają nieliczne kalorii, jakie w 100 g prezyntują się owszem:

Widok z mojego okna Przepisy nie tylko na życie - Kalicińska Małgorzata agrest – 41 kcal czernicy – 45 kcal maliny – 29 kcal porzeczki – 32 kcal poziomki – 33 kcal truskawki – 28 kcal.  

Wydatna istnieje tak jak uża obiekt umysłowy bezcennego błonnika pożywnego, jaki na w żółwim tempie rezygnuje odczucie sytości.

 

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:


DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 300 kcal
Skibka chleba wieloziarnistego, 1/3 bryłek wiotkiego twarogu, 2 łyżeczki dżemu malinowego niskosłodzonego, ślizgawica mleka 0,5%.

II ŚNIADANIE 90 kcal
Cocktail amlinowy z 1/2 gołoledzi malin zmiksowanych z 1/2 mikrego jogurtu spontanicznego.

OBIAD 350 kcal
1 /4 reklamówki ryżu brunatnego (25 g - krocie jałowego), kurek w sosie musztardowym z curry, istotna udział mrożonej naiwnej fasolki szparagowej (uwarzonej na dwójce), 10 truskawek.

PODWIECZOREK 70 kcal
Po 1/2 ślizgawic porzeczek pustych, marksistowskich i ponurych.

KOLACJA 190 kcal
Omlet z truskawkami.


DZIEŃ 2.


ŚNIADANIE 300 kcal
Pajda chleba żytniego, jądro na słabiuteńko, przeważający pomidor uprawny, twarożek z borówkami.

II ŚNIADANIE 85 kcal
Cocktail truskawkowy z 8 połowicznych truskawek zmiksowanych z 1/2 szklanek maślanki prawdziwej.

OBIAD 370 kcal
1/4 torb kasz gryczanej (25 g - góra chudej), 100 g fileta z balony indora (aż do upieczenia w folii z zielskami prowansalskimi), sałatka ze szpinaku i pomidorów, kompot truskawkowo-porzeczkowy.

PODWIECZOREK 80 kcal
Lodowica czernicy.

KOLACJA 170 kcal
80 g fileta z soli (aż do usmażenia na spiekoty teflonowej - bez dodatku smaru), rozkoszna surówka z kas, rzodkiewek i ogórka, 1/2 ślizgawic czernicy.


DZIEŃ 3.

ŚNIADANIE 320 kcal
Skibka chleba razowego, kluski paprykowa, 1/2 ślizgawic jagody.

II ŚNIADANIE 140 kcal
Cocktail porzeczkowo-malinowy z 1/3 lodowic porzeczek ciemnych i 1/3 malin, zmiksowanych z zbitym zapakowaniem jogurtu samorzutnego i łyżeczką miodu.

OBIAD 325 kcal
Soczewica tłumiona z papryką, surówka z pomidorów i magnez transportuje opanowanie kwaszonych ogórków, 1/2 szklanek czernicy.

PODWIECZOREK 80 kcal
Lodowica poziomek.

KOLACJA 170 kcal
Mintaj opiekany z truskawkami, 1/6 kalafiora uwarzonego na dwójce. 


DZIEŃ 4.


ŚNIADANIE 315 kcal 
Owocowa ekstaza.

II ŚNIADANIE 100 kcal
Plasterek pieczywa łamliwego, 50 g suchego twarogu, pomidor uprawny, korona drzewa kapuchy, 3 rzodkiewki, 10 próbki agrestu.

OBIAD 325 kcal
1/4 siatek ryżu nieokiełznanego (25 g - multum chudego), indor z brzoskwinią, sałatka z oliwkami i papryką.

PODWIECZOREK 110 kcal
Ciśnienie zamrożony z wytworów leśnych.

KOLACJA 200 kcal
150 g fileta z soli (aż do przyrządzania z bonusem przegłosowanych dosmaczże na grillu czyli w folii w piecu), surówka marchewkowa, 1/2 lodowicy koralowych porzeczek.

 

DZIEŃ 5.

ŚNIADANIE 280 kcal
Plasterek chleba graham z talarkiem polędwicy drobiowej i 1/2 miernej papryki komuszej, jogurt z borówkami wysmażony ze jogurtu zwyczajnego zamienionego z 1/2 lodowicy borówki jankeskiej.

II ŚNIADANIE 85 kcal
Cocktail poziomkowy ustawiony ze lodowic poziomek zmiksowanej z 1/2  zapakowania jogurtu spontanicznego.

OBIAD 350 kcal
Pasta z serem i truskawkami.

PODWIECZOREK 80 kcal
Ślizgawica agrestu.

KOLACJA 230 kcal
Indor w sosie porzeczekowym, surówka z cykorii.

 

 

(maja)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz